Forbrukslån er et lån uten sikkerhet

0
1394

Et forbrukslån er en betegnelse på et lån man tar opp til forbruk. Forbruk eller konsum er et begrep innenfor økonomisk teori, som representerer et forbruk av varer eller tjenester. En forbruker er dermed sluttleddet i en verdikjede, der en vare eller tjeneste har blitt produsert av produsenter.

Et forbrukslån på sin side er et lån man får uten å stille sikkerhet i form av oppsparte midler eller verdi av eiendeler. Slike lån er beregnet til direkte konsum av varer eller tjenester man trenger.

Et typisk forbrukslån varierer mellom noen få tusenlapper til 500 000 kroner. Selv om man ikke trenger å stille sikkerhet for lånet, blir man alltid kreditt-sjekket før utbetalingen. Det er for å avdekke dårlig økonomi, lav inntekt over tid, eller forsømmelse av tidligere lån eller betalingsanmerkninger. Dette gjøres i ledd for å minimere risikoen.

Kjøpe bil er det mange unge som velger mens selvstendig næringsdrivende må vente

Mange unge helt ned i 18 års alder elsker å kjøre bil, som en del i det å bli voksen. Da kan et forbrukslån være gunstig. Det mest vanlige er derimot at lånesøkeren er mellom 21 og 23 år, og ofte med en påstartet karriere. Dermed sikrer man seg at låntakeren har inntekt og vil betale lånet tilbake.

Selvstendig næringsdrivende må ha levert en såkalt lignet inntekt for de tre siste årene, fordi en som driver virksomhet for seg selv, har mye større risiko for å gå personlig konkurs. En slik situasjon kan sette hele familier i fare, da man kan risikere å måtte selge bil, hytte og hus dersom forretningene feiler.

Dersom man kan dokumentere at virksomheten går bra, kan man utvide ved å anskaffe seg hurtig kapital til utvikling.

Gode muligheter for alle som vil pusse opp

Så forbrukslån er noe alle kan unne seg i ny og ne, enten det er for å reise på ferie eller kjøpe varer man trenger.

Man ser ofte at forbrukslån tas opp i forbindelse med at en vaskemaskin går i stykker, en ferie skal bestilles, eller man skal pusse opp. Oppussing er en situasjon der det er smart å ta opp forbrukslån, fordi man vil øke verdien på eiendelene sine, dersom man gjør dette. Et hus som trenger vedlikehold, bør også raskt fikses, slik at ikke skadene eller problemene øker i omfang. Da vil et forbrukslån være perfekt løsning. På veldig kort tid vil man få innvilget forbrukslånet, slik at man kan sette i gang med prosjektet, enten man vil gjøre arbeidet selv, eller hente inn forslag fra fagfolk.