Lån for å betale lån 

  0
  1397

  Gjennom mange år har forholdet og økonomien skaltet og vraltet videre uten å ta hensyn verken til forholdet i seg selv eller økonomien bak. Plutselig oppdager dere at dere hadde nesten 14 lån blant dem 4 kredittkort, 2 studielån, 2 billån, 3 private lån og 2 forbrukslån og et huslån. Dere har rett og slett ikke merket utgiftene da dere var smarte og ordnet trekk fra lønnskonto, og dermed forsvant hele lånet bort i glemselen. Men etter hvert skjønte dere at noe var galt. Det viste seg at dere betalte nesten 12000 kr i måneden i unødvendige kredittkort og forbrukslån. I tillegg kom huslån og studielån. På grunn av deres stabile og rimelig høye inntekter, har dere ikke merket store problemer, men nå begynte lommeboka å bli fortere tom enn dere hadde tenkt.  

  7658172812_e2109921b2_b

  Vel nå ordnet de to privat lånene seg greit, de var på totalt 70 000 kroner til sammen https://117banker.com, og selv om det var sparepenger til neste års sommerferie, klinket dere likeså greit til å betalte disse med en gang. Dere ville jo uansett få mer enn greie utbetalinger i juni neste år, og reisen var allerede betalt. Så feriepenger skulle det ikke bli noe problem med. Videre hørte dere med banken, og de kunne gi dere en mye gunstigere låneavtale på huslånet, samt at det ene billånet kunne bli refinansiert inn i huslånet, i og med at dette lånet gjaldt en campingvogn som ikke faller veldig mye i pris, og dermed er mulig å selge uten stort tap. Forbrukslånene var på en klesbutikk på nettet som selger kvinneklær. Det andre for en butikk på nett som selger sykler. Disse var i realiteten nedbetalt, så disse la dere inn trekk på neste lønnsutbetaling. Dere hadde nå kvittet dere med 6 unødvendige lån, refiansiert huslån og plutselig stod dere igjen med huslån, studielån og 4 kredittkort. Dere fant fort ut at det holdt i massevis med ett kredittkort hver. Egentlig holdt det med ett, men i første omgang var det greit å kvitte seg med to av dem. Etter at dere forklarte situasjonen, fikk dere økt opp grensen på de to dere valgte å beholde slik at dere kunne kvitte dere med ett kort hver. Målet til sommeren var å ha ett felles kredittkort, og eventuelt ha et tilleggskort på denne kontoen.  

  En lang vinter

  En lang vinter med juleferie og vinterferie var nå på hell, og hvordan gikk det med de to som hadde forvaltet pengene sine dårlig, men til slutt tatt et oppgjør selv.  

  Rett etter påske hadde de funnet en hjemmeside på nettet som het 117banker som de kikket på. Der kunne de sammenligne mange ulike lån, og det var jo mange å velge i. Dere fant et kredittkort som gav dere en løsning med det siste billånet, som dere hadde fått betalt ned 56 000 kroner på siden dere satt dere ned i fjor høst. Med en ramme på 150 000 kroner hadde dere bestemt dere for å sette av nesten hele feriepengeutbetalingen neste måned til fondsparing i den lokale banken deres.  

  Som man kan se av denne fortellingen, så går det an å løse problemene man har kommet opp i. Man må sjekke mulighetene man har, ta et valg og stå på videre. Dere hadde dessuten fått tilbake gnisten i forholdet, noe som var like viktig for dere.  

  Ferien i år blir 2 uker på Maldivene, noe som dere hadde drømt om siden dere traff hverandre for nesten 18 år siden, men som i hverdagen hadde blitt nedprioritert gang på gang. I år skulle den endelig bli en realitet. God ferie.

  SHARE
  Previous articleLån på minuttet
  Next articleBillige lån