Slik refinansierer du dine lån uten sikkerhet

  0
  861

  Bølgen av lån har aldri seilt høyere, og i dag sitter nordmenn på en total forbruksgjeld på litt over 100 milliarder. Det er spesielt disse lånene som har mottatt mye tyn i mediene over de siste årene, noe berettiget mens annet har vært leie enkelttilfeller. Uansett, når en havner i sumpa og får forbrukslån til pipa, så er det ikke bare enkelt. De fleste som har forbrukslån klarer å betjene disse, men enkelte lar det bygge seg opp til en stor haug.

   

  Det er i disse tilfellene at refinansiering kan være et reelt alternativ. Refinansiering er et noe fancy ord som egentlig bare peker på at en skal få til et nytt lån eller en ny låneordning. Om du for eksempel har 6 forskjellige lån hos 6 forskjellige banker, så sier det seg selv at det blir for kaotisk. Med refinansiering kan alle samles under en betaling. Dessuten kan du ofte her forhandle frem til bedre renter eller andre forbedringer av betingelser.

   

  Har du mange lån uten sikkerhet?

  Om du sitter på en rekke lån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger, så er det på tide å få orden i sakene dine. En refinansiering av lån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger er nok det beste alternativet her. Det er fordi om du sitter på mange av de ovennevnte lånene, så har du nok mye dårligere betingelser enn det du egentlig fortjener. Det sier en god del, med tanke på at forbrukslån allerede har ganske tøffe betingelser for låntakere flest.

   

  Flere banker har spesialisert seg på å ”slå sammen” diverse lån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger, slik at du får alt samlet på ett sted. Selv om dette er det beste alternativet, så må du huske på at dette nå blir til ett eneste lån hos banken som har samlet sammen de mindre lånene. Dessuten blir dette nå transformert til et lån som faktisk har en sikkerhet, og det vil i dette tilfellet være din bolig. Derimot er det nå banken som står ansvarlig for lånet, og rentene vil presses ned, noe du bør være glad over.

   

  Din fremtid etter refinansiering

  Du står nok i litt av en finansiell knipe dersom du revurderer refinansiering av forbrukslån. Allikevel har du tatt et steg som mange andre i din situasjon ikke enda har fått motet til. Din fremtid vil være lysere enn den du hadde med lån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger i bagasjen i tillegg. Nå kan du se fremover til du er gjeldfri og kan kjøpe ting med egne penger.

   

  Refinansieringen kan virke tøff til å begynne med, og det kan fort friste å bruke pengene på noe annet. Kanskje kan det til og med friste å benytte seg av et nytt lån for nye og friske midler. Stå derimot støtt, for før du vet ordet er du ute av knipen, og da har du lært mer enn de fleste. Start din ferd med refinansiering, før du viser alle hvem som er sjefen ved å nedbetale dine lån!