Tannlege arbeid og tannleger trenger et kontroll organ

  0
  961

  Få bransjer har vært mer diskutert enn tannlegebransjen over de senere årene. Denne bransjen har sett et stort skifte, og da et meget negativt skifte. Der de fleste tannleger i praksis er ment for å hjelpe medmennesker med problemer slik som tannsmerter, så har pengene tatt helt overhånd i denne bransjen. I dag flokker tannleger seg blant annet rundt storbyer slik som Oslo for å få tak på et så stort marked som overhodet mulig.

   

  Her tilbys det rådyre behandlinger som tilsynelatende er priset uten kritikk. Flere har derfor valgt å reise til utlandet og ta tannlegeregninga der. Allikevel er dårlig utdannede tannleger uten erfaring en dårlig ide. Pasientene her bringer med seg bakterier, og ikke minst overarbeidede tenner med lav bærekraftighet på resultatene. Når hverken arbeidet som utføres her hjemme, eller alternativet i utlandet er godt nok, så sier det seg selv at vi trenger en virkelig reform.

   

  Dette vil et organ kunne hjelpe med

  Et eget organ rettet mot tannlegene kan ha en stor innvirkning på vår nasjonale tannhelse. Her kan for eksempel organet stå i fronten for at du skal kunne bli fornøyd med både pris og kvalitet samtidig. I dag er det ikke lett å finne tannlege med samvittighet her til lands. Et kontrollorgan kan derimot gjøre denne prosessen enklere ved å for eksempel sette et pristak på enkelte tjenester. For hvorfor skal det koste skjorta? Der tannleger i dag kun får 30% i provisjon hos mange klinikker, så kan dette være et godt startsted for organet.

   

  Dessuten må det stilles tydeligere krav til kvaliteten. Det at enkelte rapporterer om at de har gått til to forskjellige tannleger som har helt forskjellige meninger om tannhelsen til pasienten er urovekkende. Dette kan være løgner rettet mot å få ekstra inntekter, men det er også mye mulig at manglende kompetanse ligger bak slike vurderinger. Uansett må organet for tannlegene stå i fronten og krever både utdanning og kompetanse fra tannlegene.

   

  Veien mot en bedre tannhelse

  Utvilsomt har vi mye å gjøre her til lands hva gjelder å forbedre tannhelsen vår. Med høyere konsumpsjon av sukker og usunne matvarer enn noensinne tidligere, så sier det seg selv at tannhelsen ikke er i den beste formen akkurat. Et organ er et godt steg på veien, men det viktigste for tannhelsen er nok at folk generelt sett innser hvor viktig tennene er. For å sette det på spissen – det er tross alt disse du spiser med i det daglige!

   

  Lavere priser og bedre service må uansett være et mål. Det ser ikke ut som det kan bli oppnådd i et nærmest råttent marked i dag. Dette kan du lese mer om hos https://www.ada.org/en/science-research/health-policy-institute/dental-statistics/income-billing-and-other-dentistry-statistics. Et organ et viktig steg på veien, da dette virkelig kan ta noen av de uprofesjonelle klinikkene i nakken. Kanskje vil nordmenn da slutte å frykte tannlegen, eller reise til utlandet for middelmådige behandlinger. La oss stå sammen for en bedre tannhelse, og det hele starter med et organ som kontrollerer alle tannleger i Norge!