UV-tøy for de minste

0
1340

Når sommeren kommer og solen er sterk, er det lett å glemme hvor viktig det er å beskytte barna fra UV-strålene slik at de ikke skader huden. Barna elsker å leke i solen og benytte mulighetene til bading når dagene er varme og man kan være utendørs uten å bli kald. Hvis man tar med seg familien på badeferie, er man ofte utsatt for solen hele dagen og det kan være vanskelig å være sikker på at barna er dekket med riktig type solkrem for å unngå å bli brent når de blir såpass mye utsatt for solen. Heldigvis finnes det andre løsninger. For å være sikker på at barnas hud er godt nok dekket når de er ute i solen hele dagen, så kan de i stedet benytte UV-badetøy. Med UV-badetøy for barna beskyttet huden mot den farlige strålingen, og kan trygt leke i solen hele dagen uten at man må passe på å påføre nok solkrem på alle steder.

For babyer er det ekstra viktig å passe på. Deres hud er enda mer følsom for de skadelige UV-strålene, og man må derfor passe på at de er godt nok beskyttet mot dem. Med soltøy til babyer får du tøy som er tilpasset slik at barna ikke skal bli for varme, i tillegg til at de beskyttes godt og ikke blir brent. Hvis man har babyen ute i solen en del i løpet av dagen, må man beskytte huden på best mulig måte. Skader fra UV-stråling vises ikke alltid umiddelbart, men man kan risikere at skadene bygger seg opp under det ytterste hudlaget og blir verre når man blir eldre.

Viktig å beskytte barna fra UV-stråling

Det finnes flere måter å beskytte barna mot UV-strålingen fra sola, og man kan også velge å benytte flere metoder for å være sikker. Man kan benytte en kombinasjon av UV-badetøy, soltøy til babyer og solkrem for å beskytte barna på best mulig måte. Men samtidig som at det er viktig å gjøre dette på en effektiv måte, så er det også viktig å huske på at barna skal trives selv om de er beskyttet. Man bør finne en balanse mellom forskjellige løsninger som gir den aller beste beskyttelsen, men som også gjør at barna kan leke og trives fritt i sommervarmen.

UV-badetøy dekker best

Når man skal beskytte barna med solkrem, for eksempel, så er det lett å glemme å smøre alle områder, og da kan de lett bli brent på udekkede områder. Ved hjelp av UV-badetøy kan du dekke så mye som mulig av huden på denne måten, og da blir det mye enklere å passe på å påføre solkrem på steder som forblir udekket.

Soltøy til babyer

Soltøy til babyer har samme effekt som UV-badetøy, men kan anvendes i flere situasjoner når barna blir utsatt for UV-stråling. De får ikke bare beskyttelse når de er på badestranden, men også i andre sommerlige sammenhenger hvor det er viktig at man unngår skader på huden når de er ute i solen.